Sukutilat Webissä on Suomen maatiloista koottu tietokanta, johon parhaillaan digitoidaan 1900-luvulla julkaistujen maatilamatrikkelien tietoja. Tarkoituksena on kerätä samaan tietokantaan myös tämän hetken tilatietoja sekä sodassa luovutettujen alueiden maatilojen tietoja.

Ohje tietokannan käyttöön

  • Maatilan tietoja haetaan vasemman reunan hakuehdoilla. Syötä haluamasi määrä ehtoja ja paina sitten Hae-painiketta.
  • Voit hakea kunnan, kylän, tilan ja/tai omistajan nimen mukaan. Maatilat on liitetty tilannevuoden kuntaan, joka tarkoittaa sitä, että tilan sijaintikunnaksi on merkitty tietojen ajankohdan kunta, vaikka kunta myöhemmin olisi liitetty johonkin toiseen kuntaan. Kunnista näkyvät vain ne, joihin on liitetty maatiloja.
  • Haun tulokset tulevat näkyviin hakukenttien alapuolella olevaan taulukkoon. Mitä tarkemmat hakuehdot annat, sitä pienemmän tulosjoukon saat. Valitse luettelosta haluamasi maatila ruksaamalla rivin alussa oleva valintaympyrä. Ruksaamisen jälkeen tilan tiedot tulevat näkyviin oikealla olevalle alueelle.
  • Mikäli valitsit hakutekijäksi kunnan nimen, näet kohdassa ”Katso myös seuraavista kunnista”, mihin muihin kuntiin maatila on mahdollisesti liittynyt. Sama kohta päivittyy myös silloin, kun valitset taulukosta jonkin maatilan, vaikka et olisikaan määrittänyt kuntaa hakutekijöihin.
  • Ruksaamalla taulukossa kunnan nimen edessä olevaa valintaympyrää saat tilatiedot sidoskunnan mukaan. Tässä haussa käytetään kaikkia niitä hakuehtoja, jotka olet syöttänyt ylimpiin kenttiin.

Miten saat oman tilasi tiedot Sukutilat Webissä järjestelmään?

Sukutilat Webissä -sovellukseen kerätään tietoja myös nykyisistä maatiloista. Jos haluat olla mukana täydentämässä järjestelmän tietoja maatilasi nykyhetken tiedoilla, voit pyytää kirjautumistunnusta Suomen maatalousmuseolta. Yhteisöt, esimerkiksi kyläyhdistykset tai maamiesseurat, voivat hakea yhteiseen käyttöön soveltuvan ryhmätunnuksen tietojen lisäämistä varten.

Tunnuksien anominen tapahtuu erillisillä lomakkeilla

Tunnukset pyritään toimittamaan hakijalle mahdollisimman pian. Vaivattomimmin se käy sähköpostitse osoitteeseen, jonka voi antaa tunnuksen hakemisen yhteydessä. Tunnus voidaan toimittaa myös postitse.

Sukutilalomake.pdf

Voit tulostaa Sukutilat Webissä -tietolomakkeen, joka sisältää kenttäkohtaiset ohjeet tietojen syötöstä. Tulostamista varten tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman.

Tietojen syöttäminen

Kirjaudu maatilan lisäyslomakkeelle saamillasi tunnuksilla. Täytä maatilan tiedot mahdollisimman huolellisesti. Muista painaa aina välillä Tallenna-painiketta. Sisäänkirjautuminen on voimassa 60 minuuttia, jonka jälkeen on kirjauduttava uudelleen.

Yksityishenkilöiden ja ryhmien lisäämät tilatiedot ilmestyvät järjestelmään vasta, kun maatalousmuseo on tarkistanut tiedot ja julkaisee ne. Jos syöttämäsi tiedot eivät ole jostakin syystä ilmestyneet järjestelmään, ota yhteyttä sähköpostitse info@sarka.fi tai puhelimitse (02) 7637 700.

Mielenkiintoisia hetkiä Sukutilat Webissä -sovelluksen parissa toivottaa

Suomen Maatalousmuseo Sarka